Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

Стартъпът за дизайн Canva е оценен на 3,2 млрд. долара

Платформата, основана в Сидни, се превръща в един от най-ценните стартъпи, ръководени от жени, в света

Стартъпът за дизайн Canva е оценен на 3,2 млрд. долара

Източник: Facebook/canva

Австралийската онлайн платформа за дизайн Canva обяви, че е събрала 85 млн. долара ново финансиране от съществуващи инвеститори, като това е довело до увеличаване на оценката на компанията до 3,2 млрд долара от 2,5 млрд долара през май, съобщава Forbes. Сред инвеститорите са Bond, General Catalyst, Bessemer Venture Partners, Blackbird и Sequoia China. 

Така Canva, чиито съосновател и главен изпълнителен директор е 32-годишната Мелани Пъркинс, се превръща в един от най-ценните стартъпи, ръководени от жени.

Уебсайтът и мобилното приложение Canva помагат на хората и компаниите да създават банери, лога, графики за социалните медии и презентации. От създаването си през 2013 г. мисията на Canva e създаването на дизайн да бъде достъпно и лесно за всеки. Базираният в Сидни стартъп разширява своята дейнсот с откриване на офиси в Манила и Пекин.

"Видяхме, че има огромна възможност да помогнем на предприятията да трансформират съвременното работно място и да станат по-ефективни", заявява Пъркинс, цитирана от Bloomberg.

„Фокус на компанията в близкото бъдеще ще бъде разширяването на  услугите за бизнеса и изграждането на презентационни продукти“, казва още тя.

Мисията на Canva е по време на различните часови зони  служителите, които не са дизайнери, да могат лесно да си сътрудничат и да изработват съвместими с марката маркетингови и презентационни материали по всяко време.

Още по темата

Около 85% от 500-те най-големи компании в класацията на Fortune вече използват услугите на Canva.

"Бизнес моделът на компанията, изграден около съдържание, общност и търговия, е черта, която Bond Capital вижда в някои от най-бързо развиващите се компании в света", казва Муд Роугани, генерален партньор на Bond.

Роугани казва още, че Canva пуска специална версия за корпоративни клиенти, която ще позволи на бизнеса да поддържа последователност и съгласуваност относно идентичността на марката на мащабно ниво.

"Ние вярваме, че платформата Canva може да промени из основи начина, по който се работи", смята той.

Пъркинс вижда нуждата от нещо, подобно на Canva, докато учи в Университета на Западна Австралия. Тя показва на други студенти как да използват софтуер за традиционен дизайн, но по нейно мнение тези инструменти са твърде скъпи и трудни за научаване и използване.

„Представях си, че бъдещето на дизайна би било съвсем различно“, казва тя. „То ще бъде онлайн, основано на съвместно сътрудничество и много опростено“, допълва Пъркинс.

На 19-годишна възраст Пъркинс и Клиф Обрехт стават бизнес партньори и стартират първата си платформа за дизайн - Fusion Books.

След това през 2013 г. Камерън Адамс се присъединява към тях и тримата основават Canva.

Днес Canva се използва в 190 страни. Компанията има повече от 20 милиона активни потребители месечно.

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Миглена Иванова
Още по темата: Стил стартъп

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Стил
H&M ще затвори стотици магазини